Нов, значително по-силен трус от този в четвъртък  разтърси голяма

...
Нов, значително по-силен трус от този в четвъртък  разтърси голяма
Коментари Харесай

Нов, още по-силен трус разтърси Южна Калифорния. Има ранени

Нов, доста по-силен трус от този в четвъртък  раздруса огромна част от американския щат Калифорния и аргументи опустошения. Новото земетресение, последвало мощния трус от четвъртък с магнитуд 6,4 и епицентър в пустинята Мохаве, е станало в 20,19 минути локално време. То е със мощ 7,1 по Рихтер. Епицентърът  е бил на 17 километра от Риджкрест, в същия регион, потърпевш от труса оня ден. Този път обаче е усетено в по-голям регион: на север до Сакраменто и Лос Анджелис, на изток до Лас Вегас, а на юг до Мексико. Най-тежко обиден още веднъж е регионът към градчето Риджкрест, възстановяващ се още от предходния трус. Местните управляващи оповестяват за доста ранени хора, само че към този момент няма точни данни. Има данни и за разрушения  - оповестява се за напукани стени и развалени пътища, тук-там поради щета на газопреносната мрежа са избухнали пожари, предаде Асошиейтед прес. В окръг Сан Бернадино се оповестява за изместени къщи, напукани основи и паднали подпорни стени. 
Новото земетресение, последвало мощния трус от четвъртък с магнитуд 6,4 и епицентър в пустинята Мохаве, е станало в 20,19 минути локално време. 
В центъра на Лос Анджелис, на 240 километра от Риджкрест, трусът е усетен в офисите в небостъргачите, които се раздрусали за към 30 секунди. 
Всички гости на Дисниленд хората са били евакуирани. Преди да се възвърне естествената работа на развлекателния парк, всички уреди ще бъдат тествани за вреди и възможни скрити недостатъци, породени от трусовете. 
Няколко часа преди следващия трус сеизмолози споделиха, че след първото земетресение е имало 1700 вторични труса. След новия мощен земетръс сеизмологът Луси Джоунс предизвести, че има възможност 1 към 20 за още по-мощно земетресение в идващите дни.  " Това ще се поредност от трусове. Те ще продължат. Системата е доста енергична и няма причина, заради която да не станат и по-силни земетресения. Най-мощният второстепенен трус след земетресение с магнитуд 7,1 е нормално със мощ 6. То няма да е изненада за никого. Вторичните земетресения след земетресение с магнитуд 7 траят с години ", разяснява той.

От българското Министерство на външните работи оповестиха, че няма данни за потърпевши български жители при земетресението. Препоръката е всички български жители, които живеят в Южна Калифорния, да наблюдават за сеизмичната конюнктура и да се преценяват с всички разпореждания на локалните управляващи, свързани с възможни евакуации и защитни ограничения.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР